Menu

Baby acne

Ik snap dat het best verwarrend kan zijn, de ene dag heeft je kindje nog een zijdezacht huidje en het volgende moment pukkeltjes en puistjes. Niets om je zorgen over te maken. Dit noemen we baby acne en komt vaak voor in de eerste 8 maanden na de geboorte.

De hormonen die je tijdens je zwangerschap via de navelstreng hebt doorgegeven aan je kindje blijven na de geboorte nog een aantal weken aanwezig. Deze hormonen stimuleren de activiteit van de talgklieren met pukkeltjes, puistjes en mee-eters als gevolg. No worries! Deze plekjes zijn niet besmettelijk en gaan vaak vanzelf over, meestal na een aantal weken of maanden.

eigenlijk hoef je baby acne niet te behandelen

Wees vooral voorzichtig met het kwetsbare huidje van je kindje en ga niet drukken of puistjes uitknijpen. Wat je wel kunt doen is de huid behandelen met Zink crème van Dr. Baumann. Deze crème bevat naast de werkzame stof zink, wat puistjes versneld uitdroogt, ook Ureum en vitamine E. Ureum heeft een barrière herstellende werking en natuurlijke vitamine E vermindert de jeuk en heeft een beschermende werking en helpt daarmee ook littekens te voorkomen.

vertrouw op je eigen oordeel

Wanneer de pukkeltjes niet weg gaan, je kindje naast baby acne ook ziek is of andere klachten heeft. Ga dan even langs bij de huisarts.