Menu

Gezonde babyhuid

Wil jij je kleintje niet van jongs af aan al belasten met huid irriterende stoffen?

Ik ben ervan overtuigd dat veel huidproblemen bij baby’s ontstaan door het gebruik van irriterende baby producten. Ik geef je graag meer inzicht in hoe je kritisch naar de inhoud van je producten kunt kijken.

Als (aanstaande) mama kan het een hele zoektocht zijn naar goede producten met de juiste ingrediënten. Vooral als je de helft van de termen op de ingrediëntenlijst niet begrijpt. Herkenbaar? Ik ga je helpen! Stap voor stap, op naar een gezonde huid voor jouw kindje

natuurlijke babyhuid

In de webshop hoef je je geen zorgen te maken over: Cocamidopropyl betaine, SLES, SLS, conserveringsmiddelen, parfum, geurcomponenten of andere huid irriterende stoffen.

Is er iets onweerstaanbaarder dan een fluweelzachte babyhuid?

Maar wanneer veel voorkomende huidproblemen bij baby’s zoals acne, berg, luieruitslag of eczeem toeslaan, kan het een uitdaging zijn om te weten wat te doen.

Vaseline, wel of niet goed voor de baby huid?

Snel gepakt die dikke lik vaseline voor de billen of wangetjes van je baby. Verraderlijk omdat vaseline heel prettig aanvoelt en de huid soepeler lijkt te worden. Het tegendeel is waar, vaseline sluit de huid volledig af en droogt de huid juist uit.

misleiding babyverzorging

Bescherm de huid van je baby. Pas op voor misleidende reclame!

Allereerst de hype “natuurlijk”, een term die niet beschermd wordt door regelgeving. Bij natuurlijk denk je al snel aan “gezonder” en daar spelen baby cosmeticafabrikanten dus handig op in.

schadelijke babyproducten

Deze ingrediënten zijn schadelijk in babyverzorging

Parfum, conserveringsmiddelen, minerale olie dat de huid afsluit, stoffen die de ogen irriteren en zelfs de hormoonhuishouding ontregelen. Niet op mijn baby! Want wat voor jouw huid geldt, geldt zeker ook voor die van je baby.